Методот на загревање на азотниот електричен грејач

На пазарот има навистина многу видови на електрични греалки, од кои некои воопшто не сме ги допреле, па можеме да кажеме дека не знаеме ништо за нив.Во оваа категорија спаѓаат азотните електрични грејачи и електричните грејачи со воздушни канали.Она што сакам да го научам овде е начинот на загревање на азотниот електричен грејач и вообичаените проблеми на електричниот грејач на воздушниот канал.

За азотниот електричен грејач, неговата топлина се создава од електричниот грејач поставен во грејачот, а медиумот се загрева со присилна конвекција.Медиумот влегува во контејнерот преку влезот на контејнерот и го користи принципот на термодинамика на течноста при загревање за да го реализира континуираниот пренос на топлина на огромната топлина што ја создава електричниот грејач за да ги задоволи барањата за процесно загревање.

Кога средната температура на азотниот електричен грејач е блиску до поставената вредност, системот за контрола на електричниот грејач ќе изврши PID пресметка и автоматски ќе ја прилагоди излезната моќност на грејачот според сигналот од сензорот за температура на излезната порта за да ја задоволи температурата на медиумот на излезната порта. барања.

Кога грејниот елемент на електричниот грејач ќе се прегрее, уредот за заштита од прегревање на грејниот елемент ќе се активира веднаш, а напојувањето за греење автоматски ќе се исклучи за да се спречи изгорување на грејниот елемент, а со тоа да се продолжи работниот век на грејниот елемент. делови и добивање подобар ефект на употреба.

Jiangsu Weineng Electric Co., Ltd е професионален производител на различни видови индустриски електрични грејачи, сè е прилагодено во нашата фабрика, дали ве молиме љубезно да ги споделите вашите детални барања, тогаш можеме да провериме детали и да го направиме дизајнот за вас.

Контакт: Лорена
Email: inter-market@wnheater.com
Мобилен: 0086 153 6641 6606 (Wechat/Whatsapp ID)


Време на објавување: јануари-01-2022 година