Разликата помеѓу електричен грејач со воздушни канали и обичен електричен грејач

Електричните греалки, без разлика од кој тип се, имаат слични функции и се користат за греење.Само во однос на таргетирање, различни типови ќе бидат различни.Следно, да ги објасниме двата вида електрични грејачи, обичните грејачи за воздух и грејачите со воздушни канали, за да можете подобро да ги разликувате.

Обичните електрични грејачи на воздух се широко користени, а нивната температура на загревање може да достигне 850 °C.Опсегот на неговата употреба е исто така многу широк, речиси секој гас може да се загрее, а ефектот на греење е добар, а целиот процес е безбеден и сигурен и нема да ја загадува животната средина.Меѓутоа, кога се користи, има и некои барања, поточно:

1. Електричниот грејач на воздухот мора да биде поврзан со вентилаторот.Ако вентилаторот не е вклучен, електричниот грејач на воздухот не може да се вклучи.
2. Електричните воздушни грејачи и нивните метални канали треба да бидат добро заземјени.
3. За користените воздушни канали, материјалите за изолација треба да бидат незапаливи материјали со изолациони својства за да се обезбеди безбедност.
Електричниот грејач со воздушни канали е сличен по структура на обичниот електричен грејач за воздух, но исто така треба да инсталира интермодален уред помеѓу вентилаторот и грејачот.И пред и по грејачот, треба да се додаде уред за диференцијален притисок за да се спречи дефект на вентилаторот.Притисокот на гасот на каналниот електричен грејач генерално не може да надмине 0,3 Kg/cm2, во спротивно ќе има проблеми.Затоа, сè уште се разликува од обичните грејачи на воздух.

Jiangsu Weineng Electric Co., Ltd е професионален производител на различни видови индустриски електрични грејачи, сè е прилагодено во нашата фабрика, доколку имате какви било прашања ве молиме слободно обратете се кај нас.

Контакт: Лорена
Email: inter-market@wnheater.com
Мобилен: 0086 153 6641 6606 (Wechat/Whatsapp ID)


Време на објавување: Сеп-05-2022 година